tz.gardens-tips.com
Information

Landscape design cost estimate

Landscape design cost estimate



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Landscape design cost estimate

Remediating an existing landform.

The property is approximately 400 hectares in size and comprises cleared areas, low-density native vegetation and transitional areas, including open forest, with a mixture of typical plant communities.

Ongoing cyclonic activity creates significant land erosion and debris flow, which has resulted in habitat fragmentation and the loss of the linear river bank and vistas at the property.

Addressing these problems

The vegetation in and around the property consists of a range of both native and exotic species, including acacia species, with many areas covered in thick dry forest over the native spinifex/mallee eucalypt woodland habitat.

As part of this project, the contractor will remove the low-density native vegetation and transitional vegetation and replace with a suitable native vegetation composition.

In addition, the contractor will re-establish the linear riverbank, excavate a 50-m buffer strip within which a new linear nature trail will be installed.

The length of the nature trail will depend on the site conditions, resulting in an approximate length of approximately 3.5 km and a cost of approximately $750,000.

An additional $2,100,000 is being spent on the construction of a new school, which will require further design adjustments.

Cleaning the space for another living house.

The property is within the Eromanga Corridor Reserve, a mixed natural and cultural landscape that stretches across 7,000 km between Darwin and Kalgoorlie.

A number of significant archaeological sites have been identified within the landscape, including Kalangis House, an early frontier settlement located between Doris and Windjana.

There is also an abundance of rare endemic flora and fauna that inhabit the property, with the well-known Sulphur-crested Cockatoo being the most notable.

As part of this project, a path will be built to allow visitors to walk through the property, offering access to the rare native fauna.

A “walking school” that children can visit regularly and safely, to learn about local indigenous flora and fauna.

Adopt an adjacent cultural landscape.

The proposed project will not affect the existing indigenous cultural landscape, as it will include the creation of new assets in a garden, to be managed by the local Indigenous Heritage Council.

New walks and access points will be created within the landscape, providing safe and convenient access for the local Indigenous community.

This project will strengthen the existing cultural landscape by providing a series of new walks for the local Indigenous community, with the total area being approximately 40 hectares.

This project will also offer a key educational focus, with the creation of a “walking school” that children can visit regularly to learn about local Indigenous flora and fauna, and to provide a safe space for children.

Nature's clock

Promote healthy lifestyle and tourism.

The development of this part of the Australian Living Museum will result in the creation of new native forest and habitat for kangaroos and other local wildlife, resulting in a number of tourism-related benefits.

This component of the Australian Living Museum will provide an exciting new tourist attraction, promoting the use of local indigenous plants and fauna and will significantly enhance a key element of the Australian Living Museum.

This project will enhance public enjoyment of the area, by creating a safe and quiet spot for the local community, while adding a natural element to the surrounding vegetation.

Integrated master plan and construction, commencing August 2017.

Supporting ecology.

The property is occupied by a protected vegetation area, which forms part of the Mandurah wetlands landscape.

The new community centre will be integrated within the urban environment of Mandurah, with appropriate setbacks established to ensure the building does not visually impact on the area.

A “recycling to re-use” strategy will be adopted for the site, with waste sourced from the community centre reused on site.

The site will have been landscaped to incorporate a number of high-visibility sites and habitat, which will help the local community identify the location of the building.

Creating an attractive visual link with a regional main road.

When the development is completed, an area of native and exotic